Älykellot

Smart watch eli älykello on rannekello, jossa on nykypäivänä hurja määrä erilaisia toimintoja. Ensimmäiset modernit älykellot tulivat markkinoille kuutisen vuotta sitten, ja muutaman vuoden päästä Apple, Samsung ja muut merkit seurasivat Pebble Watchin esimerkkiä vuodelta 2013. Ranteeseen puettavan, kosketusnäytöllisen laitteen perimmäisenä tarkoituksena oli olla älypuhelimen jatke, ja kellon tavoin ajan sekä päivämäärän näyttäminen. Toisin sanottuna älykellon avulla pystyt tarkistamaan puhelimeesi saapuvat puhelut ja tekstiviestit ilman puhelimen ottamista pois taskusta tai laukusta, ja jopa vastaamaan niihin! 

Teknologian kehittyessä myös älykellojen toiminnat ovat kehittyneet huomattavasti. Älykelloa voi käyttää älypuhelimen tavoin ilmoitusten vastaanottamiseen, tekstiviestien lähettämiseen, sähköpostien lukemiseen sekä musiikin toistamiseen. Aktiiviliikkujille älykello toimii myös sykemittarina, ja matkan mittaaminen sujuu näppärästi GPS-paikannuksen voimin. Jos et tarvitse älykelloa urheilua varten, voit hyödyntää navigointisovellusta myös kävellessä ja autoillessa. Älykellon toiminnat eivät toki rajoitu vain tähän, siitä pitävät erilaiset sovellukset huolen. Omaan älykelloon voit ladata Facebookin tai vaikkapa säätiedotteen, ja lähimaksu mahdollistaa jopa ostosten maksamisen älykellon avulla. 

Uuden sukupolven älykellot ovat entistä kehittyneempiä ja uusien erityisominaisuuksien vuoksi älykelloilla voi pelata myös pelejä. Gameband-älykello oli ensimmäinen pelaajille suunniteltu älykello, joka ei kuitenkaan missään vaiheessa nähnyt päivänvaloa rahoituksen puuttuessa. Apple Watch ja Wear OS (entinen Android Wear) ottivat tästä ideasta kuitenkin mallia, ja uusia peliyhtiöitä onkin perustettu valmistamaan pelejä vain ja ainoastaan älykelloja varten. Pelikehittäjät panostavat nyt entistä enemmän älykellojen peleihin, ja tulevaisuus näyttää lupaavalta! 

Vuoden 2019 aikana on odotettavissa suuri määrä pelejä julkaistavaksi juuri älykelloja varten. Hyppää avaruusteemaisen Space War -peliin mukaan taistelemaan avaruusolioita vastaan tai haasta itsesi Infinity Loopin pulmapelien parissa. Kiitos Googlen Play Leaderboardsin voit pelata älykellolla Paper Craftia ystäviäsi vastaan. Pieni tauko työn ohessa legendaarista Rubikin kuutiota ratkoessa kuulostaa houkuttelevalta, eikö? Retroteemainen Galaxia ylistää kahta eri klassikkoa: Space Invadersia ja Galaxiania. Olit sitten shakin amatööri tai ammattilainen, voit parantaa pelitaitojasi älykellon avulla. Wear Shooter for Moto 360 huolehtii siitä, että ampumapelien fanit voivat pelata suosikkipeliään. Muutaman vuoden takainen hittipeli 2408 löytyy myös älykellojen pelivalikoimasta, kuten myös Pokemon GO!. Aarteen etsintä on aina kiehtovaa, varsinkin Best Fiendsin parissa. Pocket Bandit vie sinut rosvojen maailmaan, kun taas Lifelinen avulla pääset auttamaan eksynyttä astronauttia. Rules! -peli saattaa aiheuttaa aivoillesi turhautumisen tunnetta, mutta Trivia Crackin parissa pääset petraamaan yleistietämystä. Maajussit saavat nauttia maanviljelystä vuodenajasta riippumatta, kiitos Field Dayn. 

 

Vaikka älykelloista ei alunperin pitänyt tulla supersuosittuja, kyseiset laitteet näyttävät valtaavan nyt aivan uuden alueen pelien kiehtovassa maailmassa. Nähtäväksi jää miten käyttäjät ottavat älykellojen tarjoamat pelit vastaan, mutta jos totta puhutaan, kattava pelivalikoima viittaa positiiviseen vastaanottoon.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*